MENZA: Gordon Bleu chutná jako z Paříže

Lucie Ješátková

Autor: Lucie Ješátková
Datum

Semestr se pomalu přehoupl do druhé poloviny a školní knihovny se začínají plnit prvními vzornými studenty. Jen v menze se zastavil čas. Ať je zimní nebo letní semestr, menza se nemění. Stálý počet studentů, stále ta samá jídla. Menza je takovou neměnnou součástí našich studentských životů. Buďto nás pobaví (jako minulý týden), nebo rozčílí. Dokáže přinést nespočet možných překvapení. Tento týden ale s údivem zjišťuji, že ne každé jídlo musí být negativním překvapením.

Po zkušenosti se speciálními týdny, které jsou chloubou naší menzy, předpokládám, že držet se sekce „minutky“ bude bezpečnější. Ne každý risk se vyplácí. Thajská kuchyně, která ovládla menzu před týdnem, byla jedním velkým zklamáním. Indickou kuchyni (nynější specialita) proto s radostí vynechám. V oddělení minutek je opět nepřeberný výběr z všemožných pokrmů, co ale převažuje nad všemi ostatními je Gordon Bleu. Slavné francouzské jídlo zaručené kvality. Jeho přesný název je Cordon Bleu s „C“. Recept pochází přímo z Paříže, ze stejnojmenné kuchařské školy. Tak se podívejme, jak s tímto známým jídlem naložila menza.

 menza 06.2

Gordon Bleu (kuřecí maso, šunka, sýr) příloha, obloha, nápoj: 42,- 

hodnocení: 95% 

Obrázek vypadá výborně co? I mně se sbíhaly všechny sliny, když jsem si jídlo nesla ke stolu. A výsledek byl přesně takový, jaký jsem čekala. Jako přílohu jsem zvolila hranolky. Bude to tím, že poprvé v tomto semestru jsem věděla, do jakého jídla se pouštím. Samozřejmě, že menza má pro každé jídlo své vlastní definice, tentokrát se ale pokrm dokonce podobal skutečnosti. Žádné nevítané překvapení.  Hranolkům se nedá nic vytknout, snad jen to, že nebyly moc osolené. Ale to už je věcí každého strávníka.

Z počátku jsem měla strach, co na mě vyskočí, až Gordon Bleu rozříznu, ale jak vidíte sami, překvapení se opravdu nekonalo. Nejen že jídlo dobře vypadá, ono dokonce i dobře chutná. Musím uznat, že tentokrát se jídlo velmi povedlo. Správně propečené kuřecí maso, šunka i dobrý sýr. Zmínila bych jen jedinou maličkost. Jídlo bylo  dost suché, příště bych přidala více sýru, ale to je opravdu jen maličkost.

Jestli si Gordon Bleu vyberete, určitě nebudete litovat. Jedno z nejlepších pokrmů, které jsem v menze vyzkoušela. Jen jedna rada. Dejte si k tomu kečup nebo tatarku, ať vám jídlo lépe klouže do krku. Tím váš gastronomický zážitek vylepšíte na 100 %. 


Štítky:

, ,